Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Matti Palm

By

2008-09-01

Är det sant? Bloggar och gammelmedia har gift sig!

2008-09-01 | By |

Är det en blogg? Är det en webbtidning? Nej det är Newsmill! Idag lanserades den nya blogghybriden av Karin Eder Ekman, PM Nilsson och Leo Lagercrantz i en stängd betaversion. Ett första intryck är att det här kan bli något riktigt bra. En stor svensk satsning på en svensk aggregerings/debattsite. En del ReadWriteWeb (fast samhällsdebatt i stället för teknik), en del Huffington Post och en del svenska debattörer som ska se till att traditionella medier bryr sig. (Ingen kan väl vid det här laget ha missat Jessica Zandén och Cecilia Gyllenhammars inlägg Jämställdheten kväver oss! )

Om det här nu ska vara en recension av en ny sorts mediekanal så måste jag också påpeka att det känns lite… ska vi säga mossigt? att låta Sam Nilsson hylla Lennart Swahn som toppnyhet en dag som denna. Glöm inte att logga in om du vill läsa artikeln. (Fast det vill du nog inte.)

Newsmill

Newsmill

En av de saker som gör en gladare är rutan lite längre ned på sidan med rubriken: ”Idag letar vi skribenter och bloggare till följande frågor”. Klicka och skriv.

Newsmill försöker kombinera kraften bland bloggare med det medvetna drivet hos journalistiken att överraska och styra läsarna på ett intelligent sätt. (Jag blev som sagt överraskad över Sam Nilsson/Lennart Swahn-artikeln.)

När Sveriges Radio intervjuade trion Karin Eder Ekman, PM Nilsson och Leo Lagercrantz om satsningen för ett tag sedan konstaterades att ”sådana här satsningar har man ju sett förr och de brukar ju aldrig hålla, så lycka till!”, typ. Eftersom jag lovat mig själv att inte vara negativ i onödan har jag hittat en ljusare framtid: Enligt Olle Lidbom på Den Vassa Eggen siktar man på 100 000 besökare i veckan. Det betyder att de ska nå upp till 17-åringen Kenza Zouitens nivå. Kan väl funka?