Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Matti Palm

By

2007-12-05

Bloggare utmanar Tasteline

2007-12-05 | By |

Bloggvärlden har länge drivit på utvecklingen av att utnyttja länkar. Medan traditionella medier fortfarande i stor utsträckning är livrädda för att länka iväg läsare till andra webbplatser, har bloggare förstått byteshandeln: Jag länkar till dig och hoppas du länkar tillbaka. Det här är en av de hemligheter som gör att bloggare får större genomslag än vad deras besöksstatistik visar. Efterhand bildas klasar av bloggare med liknande specialområden, något som tydligt visas av Twinglys bloggkarta.

Vad händer då när bloggare går samman och fortsätter att utnyttja alla verktyg i bloggverktygslådan men bildar en redaktion för att utmana en traditionell aktör? Ett av de senaste exemplen på detta är matsiten Taffel, som lanserades idag. Den består bland annat av bloggaren bakom Sveriges mest länkade matblogg, Lisa Förare Winbladh med Matälskaren och Margit Richert bakom Gittos mat. På det här viset kan ett kooperativ av bloggare  faktiskt utmana traditionella webbplatser, som exempelvis Tasteline.

”Smittsamt inspirerande”, tycker BetaAlfa om Taffel.

Satsningar som den här kommer säkert leda till att fler traditionella medier upptäcker kraften bakom bloggverktyg. Vi får väl se hur exempelvis Expressens nya matsite kommer fungera. Orsaken till att traditionella medier behöver knyta till sig bloggare är i alla fall tydlig.

Mums.