Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Matti Palm

By

2011-07-04

En vanlig dag för en kommunikationsarbetare under Almedalsveckan

2011-07-04 | By |

De som inte har varit med under politikerveckan i Almedalen har nog svårt att föreställa sig hur en vanlig dag ser ut bland politiker, PR-konsulter, lobbyister och alla andra som lockas till Visby mitt under gassande industrisemester. För en del kan det nog synas lite hemlighetsfullt, som om informationsbranschen helst inte vill informera.

Så här såg vår dag ut:

Eftersom det blev en ganska sen kväll på våra branschkollegor Greylings välfyllda mingel (tack Joanna Mossberg!) så valde vi en liten sovmorgon och hoppade över PR-byrån JMW:s livesändning God Morgon Almedalen, som börjar klockan åtta varje morgon.

Under dagen har vi bland annat hunnit med två seminarier om infrastruktur, varav ett om tåg och ett om den avreglerade kollektivtrafiken som genomförs vid årsskiftet. En av våra kunder som är på plats är Swebus, så det var naturligtvis intressant för dem att höra infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd berätta om avregleringen och framförallt att träffa alla andra som var på seminariet.

Annat som vi hunnit med hittills är Almegas paneldiskussion ”Opinionsbildare på egna ben” där Joakim Jardenberg, Mindpark, Stina Morian, analyschef YouGov, Ali Esbati, fd ordförande Ung Vänster, Tokmoderaten Fredrik Antonsson, Sakine Madon, redaktionschef Newsmill diskuterade privatpersoners möjligheter att opinionsbilda med en blogg modererade av Martina Lind, Politometern. Vi gick förbi Hamnplan 5 där Netroots hänger och lämnade några affischer och lärde oss att göra gamla hederliga pins av Natalie Sial. Vi har givit uppmuntrande tillrop till Johan Ulvenlöv som lanserade Unionens nya blogg unionenopinion.se. Dessutom har vi träffat och pratat med en hel del branschkollegor och kunder på Visbys kullerstensgator.

Nu ska vi iväg och titta på Reinfeldts tal i Almedalen. Vissa av oss är intresserade av vad han kommer att säga. Men jag tänkte fokusera på vilken bild han ger av sig själv när han håller tal. Framförallt i samband med den nya fotobok som publicerats om honom. Sedan fortsätter kvällen.