Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ida Jernberg Palm

By

2016-04-19

Prao på Greenhills högkvarter

2016-04-19 | By |

Hej, Ida Jernberg Palm, vem är du och varför ville du göra din prao på Greenhill?

Jag är 14 år och går i åttan, och jag ska praoa här de närmaste två veckorna. Jag har alltid sett mig själv som en person som är intresserad av PR, kommunikation och politik och har alltid försökt att få igång debatter om det. Jag och mina klasskompisar diskuterar ofta ämnen som politik, jämställdhet och feminism när vi egentligen borde sitta och räkna matte på lektionerna. Det kanske irriterar vår mattelärare väldigt mycket, men när vi har något av de olika so-ämnena så uppmuntrar alltid vår lärare till debatt och diskussioner.

Är man intresserad av PR när man är 14?

Ja, jag är väldigt intresserad av PR och det är något jag kan tänka mig att jobba med när jag blir äldre. Jag antar att jag alltid varit nyfiken på vad man dagligen gör på den här sortens arbetsplats. Förut har jag bara sett utsidan av det som händer, nu ska jag få se allt det jobb som ligger bakom det en PR-byrå gör. Det ska bli väldigt intressant.

Vad har du fått göra hittills?

Jag har fått redigera ett avsnitt av podden PR-Häxan och jobbat på det här blogginlägget (där jag spökskriver frågorna till mig själv :-). Det ska bli intressant att se vad jag kan få göra mer.

Jag vet att du arbetade för Greenhill i Almedalen förra året, vad gjorde du då?

Under Almedalsveckan i Visby förra året så intervjuade jag politiker och makthavare för Greenhill. Det var väldigt intressant då jag fick träffa och prata med mycket fler personer än vad jag annars hade fått göra. Läs blogginlägget om det här.

Vad vill du göra mer under praotiden?

Under praoperioden så skulle jag tycka att det vore kul att skriva någonting mer, kanske göra någon film och göra något för något företag på sociala medier.

Så du kommer inte bara att få hämta kaffe då?

Alltså, prao låter ju nästan som pro! Så hämta kaffe får någon annan göra.