Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lovisa Alm

By

2012-08-30

Välkommen, Mats Berggren

2012-08-30 | By |

Vi sa nyss “välkommen” till Lovisa, och nu är det dags att hälsa på ännu en ny PR-stjärna (ja, det börjar bli trångt, men finns det hjärterum …). Mats Berggren går sista året på utbildningen Webkommunikatör/sociala medier på Medieinstitutet och gör sin tio veckor långa praktik hos oss på Greenhill.

Varför sökte du dig till Greenhill Relations?
– Jag har tidigare gjort praktik och jobbat på SVT:s kommunikationsavdelning – en väldigt stor avdelning där man gör mycket inhouse. Den erfarenheten har fått mig att fundera på hur den andra delen av marknadsförings- och PR-spektrat ser ut: byråvärlden där man arbetar mer med externa beställare. Jag ville dessutom väldigt gärna uppleva en lite mindre byrå, som kontrast till det stora maskineriet på SVT. När jag genom utbildningen fick kontakt med Clara Fröberg visade det sig att Greenhill tog emot praktikanter. Jag fick komma på en intervju … och här är jag nu.

Vad är din styrka som PR-konsult?
– Jag är bra på att se saker från ett fågelperspektiv, se ett större sammanhang än just det som är direkt framför mig. När man jobbar med marknadsföring och PR är det viktigt att man börjar i rätt ände; tar ett steg tillbaka och funderar på vad det är man vill göra och varför. Jag tycker också om att skriva och har jobbat som frilansjournalist under studierna, så textproduktion är en annan styrka.

Vilket uppdrag drömmer du om?
– Det skulle vara jättekul att få in musiken på något sätt, kanske jobba med ett större musikevent och hitta nya sätt att marknadsföra det på. Det skulle också vara spännande att ta ett helt okänt band, sätta upp en marknadsplan och sociala media-strategi och försöka få dem att slå. Det är ju alltid en stor utmaning att jobba med något som inte är etablerat. Med ett stort varumärke har du redan halva inne, men om du inte har det måste du jobba på ett annat sätt.

Hur tror du medievärlden kommer att förändras inom de närmsta åren?
– Sociala medier-hypen kommer att lägga sig. När det för några år sedan blev hippt var det många företag som hakade på bara för att alla andra gjorde det. Nu har folk blivit familjära med det och allt fler inser att det inte är ett självändamål att finnas i kanalerna utan man måste också bjuda på content. Kampanjerna kommer att bli mer vågade och innehållet mer anpassat till konsumenten. Ett visst antal likes eller followers är inte värt någonting om du inte kan förändra konsumentens attityd gentemot det du marknadsför.

Vad gör du när du inte hänger på Greenhill?
– Jag spelar i band – är en sann instrumentalist – och gillar att laga mat. Jag har ingen pièce de résistance i köket, men tid och kärlek är receptet på en lyckad måltid.

Har du någon dold talang?
– Snabba sms-tummar – jag snittar 3 000 sms i månaden, så man skulle kunna kalla mig en sms-champion.

Comments