Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Filmlansering: Orion

Orion är den första svenska långfilmen som visades på svenska biografer utan hjälp av en distributör. I rollerna syns bland andra Filip Berg, Blondinbella, Dogge Doggelito, Johannes Brost och Jessica Zandén. Orion är frukten av ett projekt genomfört av unga, entusiastiska filmskapare med en vision. Filmen bygger på ett originalmanus av manusförfattaren Johan Häll.

 

Regissören Elias Kababa fick manuset i händerna 2008 och året därefter, 2009, genomfördes inspelningarna. Därefter har produktionen genomförts etappvis och även legat på på hyllan under perioder då bristande resurser och ekonomi har satt stopp. Men till slut blev Orion klar för biopubliken! Den är en ny typ av svensk film som produceras utanför filmbranschens traditionella nätverk, utan stöd från Filminstitutet. Filmen riktar sig direkt till målgruppen, utan kompromisser och utan hänsyn till åsikter från filmkonsulenter och andra makthavare i branschen. Det har bland annat påverkat filmens rollbesättning.

Filmen Orion hade inte blivit verklighet utan alla de skådespelare och andra som ställt upp ideellt eller för ett lågt arvode. En av dem är Isabella Löwengrip, Blondinbella.