Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Filter Poddradio

Podcast – World Economic Forum: Inside the forum

The World Economic Forum är främst känd för ”The annual meeting”, en årlig konferens som tar plats i Davos, Schweiz, där världens mäktigaste beslutsfattare inom politik och näringsliv samlas i en veckas tid för att tillsammans diskutera aktuella ämnen; allt från politik, fattigdom, sjukdomar, krig, jämlikhet, religion, kultur, miljöproblem och fler angenäma frågor för världen. Greenhill Relations producerar podcast åt World Economic Forum, allt från genomgångar av vad som sades under den årliga konferensen i Davos, till intima konversationer i studio mellan programledare och gäst.

Läs mer

Tiliapodden – för unga med psykisk ohälsa

Föreningen Tilia är grundad av Annesofie Blixt och tillsammans med Jenny Lindström, verksamhetsansvarig, leder de podcasten: Tiliapodden, som Greenhill Relations producerar.

Läs mer

Förebygga rädsla med information

Podden Föda Barn gjorde att Danderyds sjukhus fick Stora Kommunikatörspriset i kategorin ”Bästa kommunikation offentlig organisation” 2016. Det sista avsnittet sändes i mars 2017 men lyssnandet är fortsatt högt.

Syftet med podden var att förebygga rädsla med god information och att utgöra ett alternativ till de myter och felaktigheter som sprids på nätet. Gästens personliga berättelser var en viktig del av programmet.

Tillsammans med specialister från Danderyds kvinnoklinik och med en gäst i varje avsnitt närmade sig podcasten olika delar av barnafödandet – från ultraljud till eftervård och allt däremellan. Bland gästerna fanns exempelvis Blondinbella, Carin da Silva och Anitha Schulman.

Kund: Danderyds Sjukhus
Podcast: Föda barn

Medarbetarnas egna berättelser

Att ge det stora landstingssjukhuset ett ansikte är en bärande idé bakom Akutsjukhuset, där sjukhusets medarbetare berättar personligt om sig själva och om sitt arbete. Podden är också en viktig komponent i sjukhusets HR-arbete. Vilka är bättre ambassadörer än medarbetarna själva?

Varje program har en programvärd, vanligen en sjuksköterska, i ett format som är en blinkning till Sommarpratarna i Sveriges Radio. Istället för musik varvas berättelsen med situationer ur programvärdens arbetsdag. Medarbetarna berättar utan ”censur” eller tillrättalägganden, i genuina och personliga berättelser där både för- och nackdelar med yrket och arbetsplatsen kommer fram.

En internpodd som engagerar

När Anticimex såg över sin internkommunikation valde de att lägga ner den gamla interntidningen och startade en internpodd tillsammans med Greenhill Relations. De flesta medarbetare kör mycket bil, vilket ger goda tillfällen för lyssning. Kackel-lackan har fått mycket hög lyssning bland medarbetarna.

Anticimex har kontor spridda över hela landet, vilket försvårar arbetet att skapa en vi-känsla och att sprida best practice. Här har Kackel-lackan visat sig fylla en viktig lucka. Podden är inkluderande, med många röster.

Genom att göra Kackel-lackan tillgänglig publikt fyller den samtidigt en viktig HR-funktion.

Lansering av Alltid

Den 20 februari 2014 lanserades Alltid, en digital utmanare på den svenska elmarknaden. Med en fast månadskostnad och feedback till kunderna via appar tar Alltid upp kampen om de svenska lägenhetskunderna. Alltid vill göra det lika självklart att bli medveten om sin elförbrukning som det är att panta burkar. Läs mer