Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Matti Palm

By

2013-07-05

Sista dagen i la la land

2013-07-05 | By |

Det har gått snabbt – alldeles för snabbt. Almedalsveckan är snart över för 2013 och halva Greenhill har redan lämnat ölivet, bytt skor till sådana som passar sig bättre i Stockholm och tränat på gymmet.

I dag medverkade jag i Almegas seminarium ”Hur arbetar de bästa opinionsbildarna på nätet?”:

Screen Shot 2013-07-05 at 3.36.18 PM

Som ni ser var semineriet omtalat – i varje fall via de sociala medierna. Viktor Adolfsson, politisk reporter på Nyheter24 skrev att han var nära bryta itu sin iPhone och kasta på panelen. Jag hoppas han inte menade att han ville jag skulle åka hem till Stockholm med en bula i pannan (?), utan att han riktade kritik mot att panelen bestod av fyra, vita personer med fina titlar.

”Varför inte bjuda in någon representant från medierna? [han själv kanske? Greenhills anm.] Någon helt vanlig person som använt Twitter eller andra sociala medier på ett bra sätt? Eller, Gud förbjude, en person som inte är en ’etnisk svensk mitt i livet'”, frågade Viktor.

Det låter som ett intressant idé på ett seminarium. Men det är ett annat seminarium. Tanken med detta var att dela med sig av hur stora organisationer och företag arbetar.

Dagens Media skrev en mindre vinklad recension om panelen där författaren Helen Preutz påpekade min kommentar på hur sociala medier låter opinionsbildare komma till tals:

”Som ett exempel på detta berättade Matti Palm, grundare av pr-byrån Greenhill Relations om Twitters betydelse för medierapporteringen under SAS-krisen i höstas. Då var det de twittrande fackmedlemmarna som fick gehör i media framför flygbolagsledningen”, skrev hon.

Annat som hänt i veckan? Well, vi har träffat vår kund Cision, druckit cava och tittat på solnedgången. Hängt med Fackförbundet ST, Hasse Aro, Dagens Medias feta DJ-battle och titt som tätt bumsat in i Rolf van den Brink som alltid gömmer sig i buskarna någonstans. Är det nån som jobbar hårt, så är det han. Mer om det en annan gång. Vi vill passa på och säga att vi har Instagram: Greenhillpr heter vi där. Likaså Twitter och Facebook. Råkade bara rapa ut det där sista, man vill ju inte göra för mycket reklam för sig. Eller vänta, det vill man ju visst.

Champagne

Rolle

 

 

Comments