Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Åsa Melin Mandre

By

2019-11-25

Välkommen Erika Jonés!

2019-11-25 | By |

Vi har en ny kollega på kontoret – formgivaren och skribenten Erika Jonés som driver företaget Bokstavstyp sedan ett par decennier tillbaka. Närmast kommer hon dock från Liberalerna, där hon arbetade som kreativt ansvarig under en fyraårig paus från konsultlivet. 

Hur känns det att vara tillbaka som konsult?  
Jag rekommenderar alla egenföretagare att ta en anställning ett par år: man blir närmast nykär när man kommer tillbaka som sin egen. Regelbunden månadslön, kolleger och semesterersättning i all ära – att vara sin egen chef klår allt det där. Nu har jag ju dessutom det bästa av två världar, med trevliga kollegor omkring mig här på Drottninggatan 81A. Jag föll direkt för både lokalen och personerna när jag kom hit första gången. Man ska gå på magkänslan.

Vad gör du främst för dina kunder idag? 
Jag är i grunden formgivare, som skriver allt mer. Jobbar brett inom kommunikation: tvättar texter, skriver artiklar, bygger upp bildbanker, gör snygga saker i InDesign och filmer för sociala medier. Och bygger webbplatser i WordPress. Och styr upp grafiska profiler. Till exempel.

Grejen

Det här är grejen: jag kan alltså göra rörligt nu. Snygga, smarta, finurliga eller upplysande filmer. Med videoklipp, bilder eller bara text. Och de måste inte handla om alfabetet. Jag kan göra film åt dig också, om nästan vad som helst. Grejen med just den här filmen är att man måste veta vad som är grejen när man skriver. Eller gör film för den delen.Nästa gång: Hårstreck

Publicerat av Bokstavstyp Måndag 2 september 2019
Exempel på rörlig bild för sociala medier signerad Erika Jonés.

Berätta om din bakgrund!
Jag har min bakgrund inom politiken och journalistiken, och jobbar gärna med organisationer och samhällsfrågor. Som mitt företagsnamn antyder, så älskar jag bokstäver i alla former: typografi, språkfrågor, skriva, läsa, spela Wordfeud och Scrabble.

Vad tycker du är den mest intressanta kommunikationstrenden just nu?
Trend och trend, men jag vill gärna se motkrafter till fördumning, polarisering och populism. Så jag gillar när det visar sig att många vill ha lägre samtal och fördjupning. När det går bra för dokumentärer, poddar och kvalitativ journalistik till exempel. 

Kan du inte berätta en hemlis?
Hur mycket jag än gillar att skynda omkring på Stockholms gator och se viktig ut, så längtar jag allra mest efter att skrota runt i trädgård och växthus på vårt sörmländska sommarställe och få jord under naglarna. I år ska jag så rotsellerin tidigare och tomaterna senare. Och kanske testa meloner. 

Jag vill jobba med dig, hur gör jag då? 
Hör av dig direkt! Mejla på erika@bokstavstyp.se eller ring 070–765 22 67.