Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Gabriella Lahti

By

2013-07-02

Vi är i Almedalen!

2013-07-02 | By |

På måndagen landade vi på Gotland – ön som sedan dess har haft ett gult täcke av solsken liggandes över sig – och installerade oss i lägenheten mitt i Visby. Eller vänta, först fick vi skjuts av Expressenbussen och valde just den dagen att älska Expressen lite mer än Aftonbladet. Vi började dagen med en lunch på Bolaget  – satte oss bredvid en fantastiskt söt hund i en doggy bag – för att sedan bege oss in till vad Åsa kallar för ”schmeten”. En salig blandning journalister, opinionsbildare, politiker, lobbyister, Säpovakter, nyfikna gotlänningar , näringslivstoppar och PR-konsulter täcker de annars så ensamma kullerstensgatorna. Valet av skor var inte alls rätt, insåg jag efter att fyra nya blåsor poppat upp efter bara en halvtimmes flanerande på de buckliga stenarna. Hann knipa åt mig en 3D-printad version av Jimmie Åkessons huvud (ett perfekt partytrick som roade många senare under kvällen, jag visste inte att jag var så bra på marionetteater förrän nu) innan jag haltade hem till lägenheten för att byta till mina så kallade tuggummiskor. Nej, det är inte Crocs jag pratar om. Hur som helst. Planen var att jobba lite hemma i lägenheten innan vi skulle till Unionens mingel. Men våra flitiga fingrar hajade till på tangentbordet när Matti helt plötsligt utropade: ”Rebecca & Fiona presenterar Pussy Riot och gör en hemlig spelning!” ”När?” skrek vi andra. ”Nu!” skrek Matti tillbaka.  Mina tuggummiskor fick helt plötsligt väldigt bråttom. Vi rafsade åt oss kameran.

Några timmar senare, efter att ha minglat runt och ätit middag (en blodig biff) begav vi oss hem. Nej, inte samtidigt. Åsa valde att bli den sista som dök upp under morgontimmarna. Jag hörde minsann klirret när hon lade nycklarna i den där glasskålen och smög till badrummet. Hur mina tuggummiskor egentligen ser ut och vilka vi väljer att älska mer i dag, Expressen eller Aftonbladet, kanske du får veta i morgon. Likaså kanske du får svar på frågan vem som klirrar sist i skålen i kväll.  /GL

Rebecca & FionaDoggy bagNytt kontorTrippel JimmyVi åker Expressen image_2